Belangrijke informatie

  • Omdat iedereen dezelfde soort danskleding en schoentjes draagt is het belangrijk dat z.s.m de naam in de kleding en de schoenen wordt gezet.
  • Gevonden voorwerpen worden verzameld in een bak in beide kleedruimtes. Om de zoveel tijd brengen we deze spullen naar Het Goed, dit wordt altijd eerst aangekondigd.
  • Het is belangrijk dat nieuwe leerlingen z.s.m. de benodigde schoentjes aanschaffen, in ander soort schoenen kan de docent niet goed zien of de voeten goed staan en goed gebruikt worden. Voor hiphop moeten de leerlingen hiphopsneakers aan, waar zij niet mee buiten lopen (ook niet vanaf de auto naar de voordeur).
  • Naast kledingvoorschrift moeten de haren uit het gezicht vastgezet worden, indien mogelijk in een staart, in de balletlessen moet lang haar in een knot.

Kledingvoorschrift per les

Ballet- & dansstudio Reflex hanteert voor de diverse lessen een gepast kledingvoorschrift. Onderstaand een overzicht per les.

Kleuterballet en Klassiek ballet

In de kleuterlessen en de kinderlessen klassiek ballet dragen de kinderen allemaal hetzelfde pakje (met vast rokje) en balletschoentjes in de les, u wordt verzocht dit op korte termijn aan te schaffen. De kinderen mogen een roze balletmaillot aan of kunnen witte of roze sokjes dragen. Losse rokjes en andere maillots zijn niet toegestaan in de les. Beenwarmers en balletvestjes zoals verkocht in de Theater Posa Ballet Store, mogen (op koude dagen) aan het begin van de les worden gedragen en moeten op verzoek van de docent worden uitgetrokken.
Meisjes vanaf ongeveer 12 jaar kunnen overstappen naar een pakje zonder rokje, zij mogen hierover heen een zwart, kort, strak broekje dragen.
Jongens dragen in de balletlessen een wit pak met een zwart kort broekje en op oudere leeftijd een zwarte maillot en witte of zwarte balletschoenen.

Volwassenenles Klassiek ballet en Jazzdance

In de lessen voor volwassen zijn de kledingvoorschriften wat minder strikt, maar het is wel belangrijk dat de juiste schoentjes worden gedragen en dat de danskleding niet te wijd zit. De meeste leerlingen dragen een jazzbroek met een aansluitend topje of een balletpakje met een strakke maillot/legging.

Jazzdance

Jazzbroek, zwarte jazzschoenen, een aansluitend topje

Hiphop en Hiphop lyrical

Losse (wijde) sportbroek en shirt en goede, schone hiphopsneakers, waar niet mee wordt buiten gelopen (ook niet vanaf de auto naar de voordeur).

Moderne dans

Jazzbroek, een aansluitend topje (schoeisel is in deze les in overleg met de docent; footundeez, balletschoenen of sportsokken)

Tapdance

Jazzbroek, zwarte tapschoenen, een aansluitend topje

 

 

Naast de bar hangt een overzicht/prijslijst van de kleding die u bij ons kan kopen, maar meestal is Kevin van de Theater Posa Ballet Store ook aanwezig, loop gerust even binnen.