Kledingvoorschrift

Belangrijke informatie

  • Omdat iedereen dezelfde soort danskleding en schoentjes draagt is het belangrijk dat z.s.m de naam in de kleding en de schoenen wordt gezet.
  • Gevonden voorwerpen worden verzameld in een bak in de kleedruimte. Om de zoveel tijd brengen we deze spullen naar Het Goed, dit wordt altijd eerst aangekondigd.
  • Het is belangrijk dat nieuwe leerlingen z.s.m. de benodigde schoentjes aanschaffen, in ander soort schoenen kan de docent niet goed zien of de voeten goed staan en goed gebruikt worden. Voor urban moeten de leerlingen hiphopsneakers aan, waar zij niet mee buiten lopen (ook niet vanaf de auto naar de voordeur).
  • Naast kledingvoorschrift moeten de haren uit het gezicht vastgezet worden, indien mogelijk in een staart, in de balletlessen moet lang haar in een knot.

Kledingvoorschrift per les

Ballet- & dansstudio Reflex hanteert voor de diverse lessen een gepast kledingvoorschrift. Onderstaand een overzicht per les.

U kunt de benodigde schoentjes en kleding aanschaffen in winkels of webshops gespecialiseerd in danskleding. Bijvoorbeeld bij Flevo Dance Wear via hun webshop: flevodanceshop.nl of in hun winkel in Almere: flevodancewear.nl/Almere

Kleuterballet en Klassiek ballet

In de kleuterlessen en de kinderlessen klassiek ballet dragen de meisjes allemaal een pakje met vast rokje. Voor kleuterballet een roze pakje en voor klassiek ballet (vanaf ong 6 jaar) een zwart pakje. Jongens dragen een wit pakje of hemdje met een zwart broekje. Daarbij canvas balletschoentjes met splitzolen, voor meisjes roze en voor jongens wit. U wordt verzocht dit op korte termijn aan te schaffen. De meisjes mogen daarbij een roze balletmaillot aan of kunnen witte of roze sokjes dragen. Losse rokjes en andere maillots zijn niet toegestaan in de les. Balletvestjes mogen (op koude dagen) aan het begin van de les worden gedragen en moeten op verzoek van de docent worden uitgetrokken.
Meisjes vanaf ongeveer 12 jaar kunnen overstappen naar een pakje zonder rokje, zij mogen hierover heen een zwart, kort, strak broekje dragen.
Jongens dragen in de balletlessen op oudere leeftijd een zwarte maillot en witte of zwarte balletschoenen.

Volwassenenles Klassiek ballet en Jazzdance

In de lessen voor volwassen zijn de kledingvoorschriften wat minder strikt, maar het is wel belangrijk dat de juiste schoentjes worden gedragen en dat de danskleding niet te wijd zit. De meeste leerlingen dragen een jazzbroek of legging met een aansluitend topje of een balletpakje met een strakke maillot/legging.

Jazzdance

Jazzbroek of sportlegging, zwarte jazzschoenen, een aansluitend topje. In deze lessen wordt ook soms (voor een deel van de les) gedanst op sokken.

Urban dance

Een joggingbroek of een sportlegging, een shirtje en goede, schone hiphopsneakers, waar niet mee wordt buiten gelopen (ook niet vanaf de auto naar de voordeur).

Moderne dans

Jazzbroek of sportlegging, een aansluitend topje en sportsokken

Tapdance

Kleding waar je vrij in kunt bewegen en zwarte tapschoenen.

 

U kunt de benodigde schoentjes en kleding aanschaffen in winkels of webshops gespecialiseerd in danskleding. Bijvoorbeeld bij Flevo Dance Wear via hun webshop: flevodanceshop.nl of in hun winkel in Almere: flevodancewear.nl/Almere